Gesprekken met Van den Brom: 'Ik dacht: ik ga daar niet staan, punt'

Gesprekken met Van den Brom: 'Ik dacht: ik ga daar niet staan, punt'

Gepubliceerd: dinsdag 12 september 2017 om 18:38di 12-09-2017 om 18:38

Stijn Wuytens is door John van den Brom regelmatig als middenvelder gebruikt, maar dit seizoen staat hij centraal in de verdediging. De Belg moest overtuigd worden door de AZ-trainer. Daar waren wat gesprekken voor nodig.

"Ik heb een paar gesprekken gehad over dat onderwerp, mijn positie", zegt Wuytens tegen NH. Als middenvelder kwam de Belg niet aan de bak. Dat frustreerde hem. "Je wilt iets kwijtraken. Ik wilde er vanaf. De trainer heeft uitgelegd hoe hij het zag en ik hoe ik het zag. Dat botste wel even. Op een gegeven moment kom je naar elkaar toe en besef je dat het het beste is."

"In het begin had ik zoiets van: ik ga daar niet staan, punt. Ik zie mezelf nog altijd als middenvelder, maar vind het niet erg om daar te spelen. Ik kan het team daar helpen en speel mijn wedstrijden. Dat is het belangrijkste."

Wuytens beseft dat het voetballeven een keer stopt en denkt al na over wat hij na zijn spelerscarrière wil doen. "Ik zou graag iets in de revalidatie willen doen. Ik heb twee zware blessures gehad en weet wat ervoor nodig is om terug te komen. De steun die je nodig hebt in die periode..Ik zou op fysiek en mentaal vlak daar iets mee willen doen. Het moet wel sport zijn. Het hoeft geen topsport te zijn, maar jongens die terugkomen van een blessure wil ik graag helpen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws