Huntelaar baalt van beslissing: 'Liever dat ze mij dat eerder hadden verteld'

Huntelaar baalt van beslissing: 'Liever dat ze mij dat eerder hadden verteld'

13-09-2017 16:30
24

Klaas-Jan Huntelaar denkt dat hij achteraf gezien een jaar te lang bij Schalke 04 is gebleven. De ervaren spits, die deze zomer terugkeerde bij Ajax, had misschien al in 2016 moet vertrekken uit Gelsenkirchen. Dat vertelt de routinier in een interview met De Contractspeler, een magazine van de VVCS. 

De jaargang 2015/16 verliep moeizaam bij Schalke. "Voor mijn gevoel was het een teleurstellend jaar. Ik was toen nog niet transfervrij. Het is dan wat de club wil. De club wilde dat ik bleef. Arnold Oosterveer (zijn zaakwaarnemer, red.) en ik hebben nog wel een gesprek gehad. De club wisselde weer van trainer. Ik had het al eerder bij Real Madrid meegemaakt, dat er ineens een andere manager werd aangesteld."

"We hebben daarom toch maar gevraagd hoe het verder zou gaan, wat de nieuwe ideeën zouden zijn. Dan heeft het niet altijd zin om te blijven. Bij Real was dat toen ook al duidelijk", vervolgt Huntelaar. "Ze zeiden: we willen een nieuw team gaan bouwen. Dan kun je beter eieren voor je geld kiezen. Maar bij Schalke zeiden ze expliciet: nee, we gaan een nieuw team rondom jou bouwen.
Daarom ben ik gebleven."

Trainer Markus Weinzierl zette Huntelaar regelmatig op de bank en koos na de winterstop voor aankoop Guido Burgstaller. "De trainer maakte een andere keuze. Dat heeft hij later ook gezegd. Ik had liever dat ze me dat van tevoren hadden verteld." Deze zomer ondertekende Huntelaar een éénjarig contract in Amsterdam.