Bosz lyrisch over 'beest' van Ajax: 'Nooit geblesseerd, trainde altijd hard'

Bosz lyrisch over 'beest' van Ajax: 'Nooit geblesseerd, trainde altijd hard'

13-09-2017 16:44
21

Peter Bosz geniet van de ontwikkeling van Davinson Sánchez. Woensdagavond treffen de voormalig trainer en verdediger van Ajax elkaar in de Champions League. Tottenham Hotspur, de nieuwe club van Sánchez, neemt het op Wembley op tegen het Dortmund van Bosz. 

"Wat mij heeft verbaasd is dat Sánchez de Copa Libertadores heeft gespeeld. Die won hij. En zonder vakantie sloot hij bij Ajax aan", zei de Nederlandse coach dinsdag tijdens een persconferentie in Londen, opgetekend door Nederlandse media. "Na één week speelde hij een heel seizoen. Hij was nooit geblesseerd, trainde altijd hard. Hij is sindsdien een betere speler geworden."

"Met name aan de bal is hij beter geworden, zonder de bal is hij een beest", vervolgde Bosz. "Hij is sterk in de lucht en hij is snel. Aan de bal moest hij zich aan het spel van Ajax zien aan te passen, daarin boekte hij progressie."

Afgelopen zaterdag zag Bosz Sánchez spelen tegen Everton. "Dat deed hij goed. Het is een goede speler, ook al is hij nog erg jong." Spurs won op Goodison Park met 0-3. 

Lees ook: Bosz snapt niets van ontslag: 'Het is niet te geloven na vier wedstrijden'