Stegeman kookt van woede: 'Dramatisch, een stel schijtbakken zijn het'

Stegeman kookt van woede: 'Dramatisch, een stel schijtbakken zijn het'

16-09-2017 23:45
20

John Stegeman heeft na afloop van PEC Zwolle - Heracles (2-1) uitgehaald naar zijn eigen spelers. De coach van de gasten vindt het verdedigende werk van het team 'niet Eredivisie-waardig', zei hij tegen TC/Tubantia. 

"Vooral over het laatste deel is het laatste woord nog niet gesproken. Ik kook echt van woede. Normaal val ik m'n groep niet snel af. maar ik kan ze vanavond wel wat verwijten. We begonnen uitstekend aan de wedstrijd, maar bij het eerste omschakelmoment lag de bal direct in het netje. Dat was dramatisch verdedigd", aldus Stegeman. 

Hij ergerde zich veelvuldig aan zijn elftal. "De achterhoede loopt naar achteren en de voorhoede naar voren. We willen opdrukken, maar onze verdediging loopt alleen maar naar achteren, waardoor het middenveld in een zee van ruimte speelt. Na de 1-1 was het eerste wat we deden gelijk weer achteruit huppelen. Dat verwijt ik de groep. Dat heb ik ze ook gezegd. Een stel schijtbakken zijn het."

In de absolute slotfase schoot Younes Mokhtar de 2-1 binnen. De PEC-aanvaller dribbelde langs meerdere verdedigers. "Ik ben niet van het schoppen, maar de 2-1 was lachwekkend verdedigen."

Lees ook: Mokhtar bezorgt PEC Zwolle overwinning op Heracles met fraaie treffers"