Eredivisie-trainer onder druk na 'wanvertoning': 'De situatie lijkt onhoudbaar'

Eredivisie-trainer onder druk na 'wanvertoning': 'De situatie lijkt onhoudbaar'

17-09-2017 15:31
10

De druk op FC Groningen-trainer Ernest Faber neemt steeds verder toe. Zaterdagavond kwam zijn elftal zéér zwak voor de dag tegen NAC Breda, dat in eigen huis met 2-1 won en zo de eerste overwinning van het seizoen boekte. Fans van Groningen morren al langere tijd. 

"De publieke opinie keert zich enorm tegen hem op dit moment, het is een sneeuwbaleffect en dat lijkt onhoudbaar. Hoe vervelend dat ook is voor een trainer, maar hij is eindverantwoordelijk voor het vertoonde spel. En dat is een zorgenkindje", stelt FC Groningen-watcher Elwin Baas vast op de website van RTV Noord. 

Hoe nu verder met de club? "Er wordt intern enorm veel gediscussieerd. Hoe krijg je het stadion weer vol? En hoe krijg je de ploeg weer aan het spelen? Zo'n seizoen kun je ook financieel niet te vaak lijden, een cruciale fase dus."

De komende weken worden cruciaal voor Faber, vermoedt Baas. "Wordt het weer een wanvertoning, zoals tegen VVV en de eerste helft tegen NAC, dan vrees ik voor het huwelijk tussen Faber en FC Groningen."

Lees ook: Uitblinker Vloet knalt NAC Breda naar zege op armetierig FC Groningen