Update: Köln is nog steeds boos, maar laat protest na duel met Dortmund rusten

Update: Köln is nog steeds boos, maar laat protest na duel met Dortmund rusten

19-09-2017 11:31
33

Als het aan 1. FC Köln ligt, wordt het duel met Borussia Dortmund overgespeeld. De club van trainer Peter Bosz won zondag met 5-0 van 1. FC Köln, maar bij de 2-0 van Dortmund zou de arbitrage de mist in zijn gegaan.

Sokratis Papastathopoulos maakte op slag van rust de tweede treffer voor de ploeg van Peter Bosz. Zijn doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd, maar de videoscheidsrechter greep in en keurde het doelpunt wél goed. "Dit was duidelijk een fout en we zullen protesteren", zegt sportief directeur Jörg Schmadtke (foto) van Köln tegen Sky Sports. "Je kon goed horen dat er op het fluitje werd geblazen voordat de bal het doel inging."

"We hebben 48 uur om een reactie te geven en dat zullen we zeker doen", vervolgt Schmadtke. Hans-Joachim Watzke, voorzitter van Dortmund, begrijpt weinig van het protest bij Köln. "Als je niet goed bent in verliezen, gebruik je zulke middelen", zegt Watzke. "Ze schieten twee keer in een wedstrijd op doel en de tegenstander vijf keer, dan heb je terecht verloren. Laat dat duidelijk zijn. Als je zo reageert na een 5-0 verlies... Chapeau!"

Scheidsrechter Patrick Ittrich heeft vooralsnog niet gereageerd op het voorval, aangezien er een onderzoek loopt.

Update 19/9 11.31: 1. FC Köln ziet toch af van een protest tegen het besluit van de scheidsrechter om een doelpunt van Borussia Dortmund goed te keuren. Dat laat de Duitse hekkensluiter dinsdag weten in een officiële verklaring. De arbiter kwam zondag terug op zijn beslissing om een doelpunt van Sokratis Papastathopoulos af te keuren. na tussenkomst van de videoref. Köln is het daarmee oneens, maar laat de zaak rusten omdat een protest waarschijnlijk niets uithaalt.