'Sneijder-keuze pakt verkeerd uit: twee duels buiten groep om tactische redenen'

'Sneijder-keuze pakt verkeerd uit: twee duels buiten groep om tactische redenen'

20-09-2017 11:14
67

Wesley Sneijder is een van de grootste teleurstellingen van dit Ligue 1-seizoen tot nu toe. Tot die conclusie komt L'Equipe in de woensdageditie.

De krant meldt dat de spelmaker de laatste twee wedstrijden (tegen Zulte Waregem en Rennes) om tactische redenen buiten de selectie is gelaten door trainer Lucien Favre. Sneijder, die als grote naam werd binnengehaald, is weer fit nadat hij met een achterstand aansloot in bij de Franse club, maar kwam zowel vorige week donderdag als afgelopen zondag niet in de plannen van de Nice-coach voor, aldus L'Equipe.

De eerste wedstrijden van Sneijder in het shirt van Nice waren ook allerminst indrukwekkend van de aanvallende middenvelder. Voor zijn tegenvallende optredens werd nog het argument ingebracht dat hij fysiek nog niet op orde was, maar inmiddels zou de wedstrijdfitheid terug moeten zijn. Echter, volgens L'Equipe is Sneijder nog altijd twee tot drie kilo te zwaar. De reden dat de Oranje-international de afgelopen twee duels niet in de selectie zit, naast zijn teleurstellende spel, is ook de switch naar het 4-4-2-systeem, waarin Sneijder minder goed uit de voeten kan.