Faber: Ga je weer lopen kloten zoals in de eerste helft, kun je het shaken

Faber: "Ga je weer lopen kloten zoals in de eerste helft, kun je het shaken"

21-09-2017 22:07
7

FC Groningen plaatste zich donderdagavond weliswaar voor de volgende ronde van de KNVB Beker, maar eenvoudig ging dat niet. Met name in de eerste helft van het duel met Hercules (2-4 winst) bakte de eredivisionist er niets van. 

Dat constateerde ook Mike te Wierik. In stadion Galgenwaard kwam Groningen vroeg met 1-0 achter tegen de amateurs van Hercules. "In de eerste helft heb ik me kapot geïrriteerd, aan onze hakballen bijvoorbeeld. Sergio Padt heeft het ook gezegd: het leek wel of we met 5-0 voorstonden", aldus de verdediger voor de camera van RTV Noord. 

"Tegen zulke tegenstanders moet je de bal laten gaan van links naar rust. Dat blijkt na rust. Dan beslis je de wedstrijd toch vrij eenvoudig in de tweede helft."

Faber
Trainer Ernest Faber was zeer ontevreden over een groot deel van het duel. "De eerste helft was dramatisch van onze kant. In de tweede helft kwam Ritsu Doan in de ploeg. Hij bracht meer rust, we gingen eenvoudiger voetballen. Dan zie je dat je ook kunt uitlopen naar vier doelpunten."

"Op de houding en gedrag in de eerste helft mogen de spelers elkaar aanspreken, dan roep je het over jezelf af. Toon je zondag het juiste gedrag, ga je een goed resultaat halen", vervolgde de coach. "Ga je weer lopen kloten zoals in de eerste helft, kun je het shaken." Groningen neemt het zondag in eigen huis op tegen FC Twente. 

Lees ook: Zwak FC Groningen knokt zich terug tegen amateurs en voorkomt blamage in Utrecht