Ajax baalt na van bekeromstandigheden: Ook de files die daar waren...

Ajax baalt na van bekeromstandigheden: "Ook de files die daar waren..."

22-09-2017 16:15
24

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn blij met de loting van Ajax voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De ploeg van Marcel Keizer gaat het opnemen tegen stadgenoot ASV De Dijk. 

"Ja tuurlijk, hartstikke leuk. De derby, hè. Normaal hebben we dat niet, nu dan wel tegen De Dijk", concludeert De Jong bij NH Sport. "Hartstikke leuk dat het in Amsterdam is, een mooie wedstrijd. Voor hen is het de wedstrijd van hun leven, ze spelen niet zo vaak tegen Ajax. Dat is alleen maar leuk."

Vorige week liet De Dijk doorschemeren het betaald voetbal in te willen. "Als ze die ambitie hebben: ik hoop voor ze dat het lukt. Mij maakt het verder niet zo heel veel uit. Het zou wel leuk zijn als we een derby krijgen in de Eredivisie, maar dat zal nog wel even duren", aldus De Jong. 

De Ligt is vooral blij dat de omstandigheden anders zullen zijn tijdens de stadsderby. De wedstrijd tegen SVV Scheveningen (1-5 winst) werd in een vrijwel leeg ADO-stadion gepspeeld. "Dat onderen andere, ja. En ook de files die daar waren... Het is ideaal dat die wedstrijd in Amsterdam gespeeld kan worden", aldus De Ligt.