Elia: 'Natuurlijk speelt het mee, ik betaal geen belasting, dus verdien meer'

Elia: 'Natuurlijk speelt het mee, ik betaal geen belasting, dus verdien meer'

23-09-2017 12:34
17

Eljero Elia spreekt in het Algemeen Dagblad tegen dat hij alleen naar Basaksehir is vertrokken voor het geld. De linksbuiten, overgekomen van Feyenoord, gelooft in de plannen van de club uit Istanbul.

"Natuurlijk speelt het mee, ik betaal hier geen belasting, dus verdien ik meer, maar het begint bij mij bij sportieve doelen", zegt Elia. "Deze club bestaat vier jaar, eerst werden ze zesde, toen vierde en afgelopen jaar tweede in de hoogste voetbaldivisie van Turkije. Het is die ontwikkeling die mij hierheen haalde. Bovendien had ik altijd al gezegd nog een keer naar het buitenland te willen."

Wedden

Meer odds

Wat hem ook bevalt in de Turkse hoofdstad is de anonimiteit. In Nederland kon hij niet over straat zonder herkend te worden en waren er veel meningen over hem. "Overal waar ik naartoe ga ben ik Elia, de voetballer, en is Sanne 'de vrouw van'. Soms zou ik weleens gewoon Elly willen zijn. Zo noemen de mensen die me goed kennen mij. Mensen die me niet kennen, noemen me Elia, mensen die dénken dat ze me kennen noemen me Eljero", aldus Elia.

Lees ook: Elia in Istanbul: "Dat gedrag van die oplichters vind ik echt vies, man"