VP's Elftal van de Week: PSV-trio en stuntende spelers na krankzinnig weekend

VP's Elftal van de Week: PSV-trio en stuntende spelers na krankzinnig weekend

25-09-2017 10:00
21

Het was een krankzinnig Eredivisie-weekend met de ene na de andere verrassing. Daar profiteren stuntploegen NAC Breda en Vitesse, maar ook Eredivisie-koploper PSV van in VP's Elftal van de Week.

Mark Birighitti (NAC Breda)
Zijn eerste wedstrijden onder de Bredase lat waren niet bepaald overtuigend, maar tegen Feyenoord onderscheidde hij zich als puntenpakker. Stopte op een zéér belangrijk moment de penalty van Michiel Kramer.

Guram Kashia (Vitesse)
Kostte Vitesse vorige week twee punten tegen VVV, maar herstelde zich uitstekend tegen Ajax. De Georgische clubicoon kopte ijzersterk de 0-1 binnen in Amsterdam.

Robin Pröpper (Heracles Almelo)
Werd na Heracles - Roda JC uitgeroepen tot man of the match en dat was terecht. Had zijn zaakjes op orde in de verdediging en maakte de belangrijke 1-1, waardoor Heracles uiteindelijk nog kon winnen.

Angeliño (NAC Breda)
Misschien wel de beste speler van NAC in de eerste wedstrijden van het seizoen. De aanvallend ingestelde linksback blijft maar gaan aan de linkerkant en had ook een aandeel in de verrassende zege op Feyenoord.

Stijn Schaars (sc Heerenveen)
Wat moet Heerenveen zonder Schaars? Heel weinig, zo bleek vorig seizoen toen de Friezen hem na de winterstop lang moesten missen. Tegen Willem II krulde de routinier een vrije trap geweldig binnen.

Derrick Luckassen (PSV)
Nooit heeft hij er een geheim van gemaakt: Luckassen speelt het liefste als centrale verdediger, maar de PSV-aankoop blonk tegen Utrecht juist uit als controleur. Liet zijn ploeg echt beter voetballen.

Luigi Bruins (Excelsior)
Schoot tegen AZ twee penalty's feilloos binnen en had daar precies 7 minuten en 53 seconden voor nodig. Daarmee is hij de eerste speler in de Eredivisie die zo snel in de wedstrijd twee pingels benut.

Clint Leemans (VVV-Venlo)
VVV verloor dit seizoen pas één keer en dat komt mede door Leemans. De penalty- en vrijetrappenspecialist maakte tegen PEC Zwolle alweer zijn derde doelpunt van het seizoen.

Milot Rashica (Vitesse)
Het kan haast niet anders dan dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij Vitesse. Was tegen Ajax de beste speler in de Johan Cruijff Arena, maakte de 0-2 en vijzelde zijn transferwaarde nog wat verder op.

Jürgen Locadia (PSV)
Kreeg deze week van Phillip Cocu te horen dat hij wat vaker moet lachen. Zondag had Locadia daar alle reden toe: vier doelpunten en een assist voor de PSV-spits.

Hirving Lozano (PSV)
Is nu al goud waard voor PSV. Lozano moest de laatste twee wedstrijden missen door een schorsing, maar stond er meteen weer: bekroonde zijn uitstekende optreden met een doelpunt.