'Keizer nog op de bank tegen Heerenveen; rol Van der Sar staat ter discussie'

'Keizer nog op de bank tegen Heerenveen; rol Van der Sar staat ter discussie'

26-09-2017 07:15
77

De bestuursstructuur van Ajax wordt tegen het licht gehouden door de clubleiding van Ajax. Met name de rol binnen de organisatie van algemeen directeur Edwin van der Sar is onderwerp van discussie. De Telegraaf meldt dat dinsdag. 

De functie van algemeen directeur zou 'moeilijk te verenigen' zijn met de leidende rol van de oud-doelman in het welbekende technische hart van de Amsterdamse grootmacht. Dat technisch hart valt direct onder de verantwoordelijkheid van de directeur. Assistent-trainer Dennis Bergkamp, directeur spelersbeleid Marc Overmars en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali vormen momenteel het technisch hart. Een stem van Van der Sar is doorslaggevend wanneer de stemmen staken, weet De Telegraaf. 

Maandag schreef de krant dat ook de positie van trainer Marcel Keizer onderwerp van gesprek is. De opvolger van Peter Bosz is dramatisch gestart aan het seizoen. Ajax zou zelfs al de trainersmarkt aan het verkennen zijn. Van een afscheid van Keizer op korte termijn is echter geen sprake: komend weekend zit de coach sowieso nog op de bank. Ajax gaat dan op bezoek bij nummer twee sc Heerenveen.