De Boer schrikbeeld voor beoogde Anderlecht-trainer: Lag er na vijf weken uit

De Boer schrikbeeld voor beoogde Anderlecht-trainer: "Lag er na vijf weken uit"

27-09-2017 16:49
8

Niet Frank de Boer, maar Hein Vanhaezebrouck wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe hoofdtrainer van Anderlecht. Aad de Mos waarschuwt de Belgische trainer, die dinsdag ontslag nam bij AA Gent.

Vanhaezebrouck geldt als de droomkandidaat van Anderlecht, dat op zoek is naar een opvolger van de ontslagen René Weiler. In de tussentijd neemt Nicolas Frutos de honneurs waar. De Mos wil het allemaal nog zien. "Ik zie Hein niet zomaar de stap naar Anderlecht maken", verklaart de analist aan Het Laatste Nieuws.

De Mos adviseert Vanhaezebrouck in elk geval niet dezelfde fouten te maken als De Boer, nota bene zijn vermeende concurrent voor de vacature in Brussel. "Soms is het een voordeel om niet direct een ploeg over te nemen. Hij mag niet de fout maken die Frank de Boer gemaakt heeft", zegt hij.

"Die nam met Inter een ploeg over in de loop van het seizoen, zonder een goeie voorbereiding, en hij lag er na vijf weken uit. Daarna ging hij naar Engeland bij een ploeg over zonder kwaliteiten (Crystal Palace, red.) en mocht hij weer vertrekken. Hein kan het zich veroorloven nu even af te wachten."