Opvallende waarschuwing Koeman: 'Als ze hem oproepen, dan is dat maar zo'

Opvallende waarschuwing Koeman: 'Als ze hem oproepen, dan is dat maar zo'

27-09-2017 18:27
5

Ronald Koeman houdt zijn hart vast voor James McCarthy. De Ierse middenvelder is opgeroepen voor zijn land, terwijl hij nog niet helemaal fit is. De Everton-manager heeft geen trek in een nieuwe blessure.

Koeman heeft wat dat betreft een geschiedenis met McCarthy, die het afgelopen jaar twee keer geblesseerd terugkwam van interlandverplichtingen met Ierland. Dat zorgde voor twee botsingen met bondscoach Martin O'Neill. McCarthy speelde dit seizoen nog geen wedstrijd, maar werd zonder Koeman te raadplegen wel opgeroepen door O'Neill.

"Ik verwacht van elke speler dat hij zijn club belangrijk vindt dan zijn land. Althans, ik verwacht dat hij er goed over nadenkt of het slim is om te spelen", waarschuwt Koeman op een persconferentie. "Nationale ploegen en dus ook Ierland zijn vrij om op te roepen wie ze willen, maar dan verwacht ik ook een professionele houding van de medische staf."

"Ik verwacht een zekere vorm van begrip", vervolgt Koeman. "Begrip van de bondscoach en begrip van de medische staf. als ze James oproepen, dan is dat maar zo. James hier houden zou tegen de FIFA-regels zijn, maar ik verwacht van hem dat hij geen onverantwoorde risico's neemt."