Nieuwe wending rond strafschoppenserie Lisse - Hoek: UEFA claimt sportcomplex

Nieuwe wending rond strafschoppenserie Lisse - Hoek: UEFA claimt sportcomplex

28-09-2017 18:15
16

De strafschoppenserie tussen FC Lisse en Hoek wordt niet op woensdag 4 oktober gespeeld, maar een week later op woensdag 11. De UEFA heeft het complex van de tweededivisionist van 4 tot en met 10 oktober geclaimd. Ook zit de datum te dicht op de uitspraak van de voorzieningenrechter op maandag.

Dat meldt de KNVB. In Lisse worden van 4 tot 10 oktober drie wedstrijden in het kader van de EK-kwalificatie voor nationale teams tot 19 jaar gespeeld. De Europese voetbalbond wil niet dat op 4 oktober ook nog de veelbesproken strafschoppenreeks wordt afgewerkt.

Oranje onder 19 begint op die dag aan de EK-kwalificatie met een wedstrijd tegen Malta in 's-Gravenzande. Op het sportcomplex van Lisse wordt om 19.00 uur het andere duel in de poule gespeeld, tussen Hongarije en Slovenië. De bedoeling was om daarna Lisse en Hoek de strafschoppen te laten nemen, maar dat ziet de UEFA dus niet zitten.

Lisse en Hoek stonden vorige week tegenover elkaar in de eerste ronde van de KNVB Beker. Het duel draaide uit op penalty's, die door de thuisploeg het beste werden genomen. De scheidsrechter hanteerde - tegen de regels in - echter het ABBA-systeem. De KNVB oordeelde daarom dat het duel opnieuw gespeeld moet worden.

Die beslissing leidde tot een officieel protest van Lisse. De winnaar van de penaltyreeks neemt het in de tweede ronde op tegen Heracles Almelo.