Cocu spreekt steun uit: Hij heeft zijn selectie voor Oranje bij PSV afgedwongen

Cocu spreekt steun uit: "Hij heeft zijn selectie voor Oranje bij PSV afgedwongen"

02-10-2017 08:12
20

Phillip Cocu denkt dat Jeroen Zoet een goede kans maakt om eerste keuze te worden bij het Nederlands elftal. Bondscoach Dick Advocaat gaf in de laatste interlands de voorkeur aan Jasper Cillessen, die bij FC Barcelona een reserverol heeft.

"Jeroen heeft zijn selectie voor Oranje bij PSV afgedwongen en moet komende week vol voor het Nederlands elftal gaan", aldus Cocu in De Telegraaf. "Hij moet iedere training alles geven en laten zien dat de bondscoach niet om hem heen kan."

Wie Cocu de voorkeur zou geven? "Ik ga niet over de keuzes van Advocaat", reageert de trainer van PSV, die hoe vertrouwen heeft in 'zijn' Zoet, maar ook in de eveneens opgeroepen PSV'ers Jürgen Locadia en Marco van Ginkel. "Mijn spelers kunnen zich met een goed gevoel bij de diverse vertegenwoordigende elftallen melden", meent Cocu na de 4-0 overwinning op Willem II van zaterdag.

De kans dat Locadia en Van Ginkel een basisplaats krijgen in de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Zweden is klein. Het tweetal heeft naar verwachting respectievelijk Ryan Babel en Davy Pröpper voor zich in de pikorde.

Lees ook: 'Hij moet daar in een volgende stap in zijn carrière gebruik van maken'