'Eerste spits' Janssen: Of er iets van me af is gevallen? Dat is overdreven

'Eerste spits' Janssen: "Of er iets van me af is gevallen? Dat is overdreven"

03-10-2017 09:21
16

Vincent Janssen lijkt zich nog altijd de eerste spits van het Nederlands elftal te mogen noemen. Zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Fenerbahçe is daarbij niet onbelangrijk geweest, beseft hij.

"Ik ben gelukkig met mijn stap naar Turkije", zegt Janssen, die in zijn eerste vier wedstrijden voor de Turkse topclub twee keer scoorde, tegen NU.nl. "Of er iets van me af is gevallen? Dat is overdreven, maar ik ben blij dat ik me weer elke week kan bewijzen. Fenerbahçe is een mooie club en de Turkse competitie wordt misschien een beetje onderschat. Bovendien ben ik goed gestart."

"Deze lijn wil ik doortrekken bij Oranje en ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken. We moeten naar het WK. Ik wil er niet aan denken dat we Rusland niet halen", vervolgt Janssen, die weet dat er voor hem mogelijk een belangrijke rol is weggelegd. Nederland heeft tegen Wit-Rusland vermoedelijk veel goals nodig.

"In eerste instantie moet het doel niet zijn om zoveel mogelijk te scoren tegen Wit-Rusland. Nee, we moeten niet alles of niets spelen", benadrukt Janssen. "Het belangrijkste is dat we Wit-Rusland verslaan, zodat we tegen Zweden nog alles in eigen hand hebben."