'Barcelona en Bayern moeten wachten: Schalke wil niet verkopen door clausules'

'Barcelona en Bayern moeten wachten: Schalke wil niet verkopen door clausules'

04-10-2017 09:01
8

Leon Goretzka is een van de meest gewilde spelers voor de transferzomer van 2018 vanwege zijn transfervrije status. De kans dat Schalke 04 de 22-jarige international verkoopt is volgens Sport Bild bijzonder klein, want door clausules wordt dat nooit lucratief.

Goretzka wordt begeerd door clubs als Bayern München en FC Barcelona, die hem gratis willen ophalen. Op het eerste oog lijkt voor Schalke 04 een winterse verkoop de enige manier om nog wat geld te verdienen aan de middenvelder, maar die verdiensten zijn dusdanig klein dat de club hem liever nog een halfjaar houdt en hem dan transfervrij ziet vertrekken.

De oude club van Goretzka, VfL Bochum, pakt 20 procent van de transfersom bij een verkoop van de middenvelder. Sport Bild verwacht dat dit bij een transfer op meer dan drie miljoen euro zou uitkomen. Bovendien krijgen zaakwaarnemer Jörg Neubauer en Goretzka zelf ook een deel van de transfersom: 20 procent van elk bedrag boven de 2,5 miljoen euro. Bij een som van bijvoorbeeld 20 miljoen euro (dus 17,5 miljoen euro boven 2,5 miljoen euro) zou dit 3,5 miljoen euro zijn. Schalke wil volgens Sport Bild liever de rest van het seizoen over Goretzka beschikken dan hem voor zo'n 13 miljoen euro netto te verkopen.