'Bayern München verrast: oude bekende (72) wordt opvolger Ancelotti'

'Bayern München verrast: oude bekende (72) wordt opvolger Ancelotti'

04-10-2017 23:06
23

Niet Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann, Luis Enrique of Louis van Gaal, maar de 72-jarige Jupp Heynckes wordt de opvolger van Carlo Ancelotti bij Bayern München. Met dat sensationele nieuws pakken BILD en Kicker woensdagavond uit.

Heynckes keert op korte termijn terug in München, waar hij grote successen vierde. In 2013 nam hij met de Duitse titel, DFB Pokal én Champions League afscheid. Vervolgens trok hij zich terug uit de voetballerij, maar Heynckes gaat volgens de Duitse pers deze week zijn handtekening zetten onder een contract tot het einde van het seizoen.

Op dit moment neemt interim-trainer Willy Sagnol nog de honneurs waar. De verwachte aanstelling van Heynckes is extra opvallend door het feit dat zijn naam nergens werd genoemd na het ontslag van Ancelotti. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge (Tuchel) en president Uli Hoeness (Nagelsmann) konden het bovendien niet eens worden.

Wél werden de twee beleidsbepalers het eens over het feit dat Bayern München geen groentje nodig heeft, meldt BILD. Ervaring kan Heynckes niet ontzegd worden. Hij was sinds de jaren '70 werkzaam bij onder meer Real Madrid, Benfica, Schalke 04 en Bayer Leverkusen. Bovendien was hij al drie keer eerder trainer van Bayern München.