'Fans gooiden sandalen naar mij, ik gooide terug. Dat was het einde daar'

'Fans gooiden sandalen naar mij, ik gooide terug. Dat was het einde daar'

06-10-2017 07:38
9

Ryan Babel speelde in de grootste competities van Europa, maar koos al op 28-jarige leeftijd voor Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. De oud-speler van Ajax deed er bijzondere ervaringen op.

"Ik koos op dat moment voor geluk, en ik hoef niet onder stoelen of banken te steken dat het financieel ook een goed aanbod was", zegt Babel tegen Trouw. "We speelden er eens een wedstrijd en na twintig minuten legde de scheidsrechter het spel stil. Ze moesten bidden. Er kwamen kleedjes het veld op en tien minuten later ging het duel weer verder. Dat soort situaties leer je te waarderen."

Babel tekende voor twee seizoenen bij Al Ain, maar uiteindelijk speelde hij er slechts een half jaar. "We hadden de derby verloren en onze fans gooiden na afloop sandalen naar mij. Ik voelde me niet gerespecteerd. Vanuit de emotie gooide ik een slipper terug. Dat was het einde van mijn carrière daar."

Via Deportivo La Coruña kwam de aanvaller bij Besiktas terecht. Via de Turkse topclub wist Babel zich terug te knokken in het Nederlands elftal.