Bayern München komt met bevestiging: Heynckes (72) nieuwe Chef-Trainer

Bayern München komt met bevestiging: Heynckes (72) nieuwe Chef-Trainer

06-10-2017 15:48
6

Het is officieel: Jupp Heynckes is de nieuwe Chef-Trainer van Bayern München. De 72-jarige Duitser is bij de Duitse grootmacht de opvolger van Carlo Ancelotti.

De aanstelling van Heynckes hing sinds woensdag in de lucht en vrijdagmiddag kwam de bevestiging: hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen. De ervaren trainer, die aan zijn vierde periode begint in München, moet de achtervolging inzetten op het Borussia Dortmund van Peter Bosz.

Wedden

Meer odds

Heynckes staat aanstaande maandag voor het eerst op het trainingsveld met de Bayern-selectie. Peter Hermann, die overkomt van Fortuna Düsseldorf, en hoofd opleidingen Hermann Gerland worden zijn assistenten.

"Jupp Heynckes en Bayern München hebben een grote vertrouwensband", licht president Uli Hoeness de keuze toe. "We zijn Jupp zeer dankbaar dat hij weer onze Chef-Trainer wil zijn. Hij is op dit moment de ideale man voor Bayern München."

Heynckes trok zich in 2013 terug uit de voetballerij, nadat hij de treble had gewonnen met Bayern München. "Ik was voor geen enkele andere club in de wereld teruggekeerd, maar Bayern ligt me nauw aan het hart. Ik en mijn team gaan er alles aan doen om de fans weer te laten juichen."