Zweden stampt laatste Oranje-hoop de grond in met monsterzege op Luxemburg

Zweden stampt laatste Oranje-hoop de grond in met monsterzege op Luxemburg

Gepubliceerd: zaterdag 7 oktober 2017 om 19:51za 07-10-2017 om 19:51

De kans dat Oranje op de tweede plaats eindigt in WK-kwalificatiegroep A, is na zaterdagavond nóg kleiner geworden. In Solna won concurrent Zweden met liefst 8-0 van Luxemburg. Het doelsaldo van de Scandinaviërs is nu +19, tegenover +5 voor het Nederlands elftal. 

Bondscoach Dick Advocaat wist afgelopen week zeker 'dat het géén 8-0 zou worden voor Zweden'. Ironisch genoeg won de grootste concurrent uitgerekend wél met die cijfers van het armetierige Luxemburg. Een maand geleden pakte het dwergstaatje nog knap een punt (0-0) in en tegen Frankrijk. Wie de verdediging van Luxemburg in Solna aan het werk zag, vraagt zich af hoe dat in hemelsnaam mogelijk is geweest. 

Voor de pauze bleef het bij 'slechts' 3-0. De eerste treffer werd vanaf de penaltystip binnengeschoten door Andreas Granqvist. Er ging een schwalbe van Ola Toivonen aan vooraf. Marcus Berg, oud-spits van FC Groningen en PSV, maakte er daarna 2-0 en 3-0 van. 

Na de pauze ging het hard. Berg maakt er nog twee, Granqvist scoorde opnieuw vanaf de penaltystip, Mikael Lustig kopte binnen uit een vrije trap en ook Toivonen mocht in de feestvreugde delen: 8-0. Die stand was overigens al in de 76e minuut bereikt. Het was een klein wonder dat Zweden uiteindelijk niet de dubbele cijfers haalde.  

Nederland speelt om 20.45 uur tegen Wit-Rusland. Er is voor de ploeg van Advocaat een monsterscore nodig om aanstaande dinsdag, wanneer Zweden op bezoek komt in Amsterdam, nog een serieuze kans te maken op de tweede plek in groep A. Realistisch gezien is dat ijdele hoop. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws