'Ik raak gewend bij Feyenoord. Hopelijk ben ik erbij op het WK, dat is de droom'

'Ik raak gewend bij Feyenoord. Hopelijk ben ik erbij op het WK, dat is de droom'

09-10-2017 08:45
3

Sam Larsson zat zaterdagavond thuis toen Zweden met 8-0 won van Luxemburg en Nederland niet verder kwam dan een 1-3 zege op Wit-Rusland. De Feyenoorder hoopt op het WK.

Larsson zat tijdens de huidige en vorige interlandperiode niet bij de Zweedse selectie, maar het mondiale eindtoernooi in Rusland heeft hij nog niet uit zijn hoofd gezet. Om in beeld te komen, moet hij de komende maanden excelleren bij Feyenoord. "Hopelijk ben ik er de volgende keer bij en als het volgende zomer allemaal gaat gebeuren. Dat is de droom", vertelt Larsson aan De Telegraaf.

Eerst zal Zweden zich nog - hoogstwaarschijnlijk via de play-offs - moeten kwalificeren voor het WK. Dinsdag is Oranje de tegenstander in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd. "Zweden speelt erg compact en erg georganiseerd, dat zullen ze tegen Nederland ook doen. Met Zweden dat ook vecht voor het WK, weet je dat het moeilijk gaat worden voor het Nederlands elftal."

De volgende keer hoopt Larsson er weer bij te zitten in Zweden. "Teleurstellend? Ik ben altijd teleurgesteld als ik niet bij de nationale ploeg weet te komen. Ik hoopte erop, maar zat er niet bij. Daarom voelt het fijn nu weer te spelen. Mijn eerste negentig minuten tegen AZ, dat voelde als een eeuwigheid geleden. Maar het voelde alsof het ritme er was, ik kon een goede goal maken en zo voelde het als een perfecte start. Ik raak gewend."