'Koeman zoekt oplossing en wil 'uitzonderlijk talent' al in januari terughalen'

'Koeman zoekt oplossing en wil 'uitzonderlijk talent' al in januari terughalen'

09-10-2017 19:50
3

De goede prestaties van Henry Onyekuru bij Anderlecht zijn niet onopgemerkt gebleven. Everton leende de twintigjarige aanvaller deze zomer uit aan de Belgen, maar manager Ronald Koeman overweegt hem al in januari terug te halen.

Omdat Onyekuru er niet in slaagde om een werkvergunning te bemachtigen in Engeland, besloot Everton hem naar de Jupiler Pro League te sturen. Daar doet de Nigeriaan het dusdanig goed, dat hij het aanvallende probleem van The Toffees moet oplossen, meldt het Nigeriaanse 90 Minutes Goal.

De werkvergunning vormde afgelopen zomer een obstakel, maar Everton heeft goede hoop dat Onyekuru door zijn 'uitzonderlijke talent' daar nu wel voor in aanmerking komt. In het verleden lukte het onder meer Chelsea en Manchester City om op die manier een werkvergunning te krijgen voor John Obi Mikel en Kelechi Iheanacho.

In acht duels voor Anderlecht scoorde Onyekuru vier keer. Bij Everton moet hij het gemis van Romelu Lukaku opvangen. Koeman staat onder druk op Goodison Park na de slechte seizoensstart.