Update: Vidal gaat tóch door als international: 'Ik laat jullie niet in de steek'

Update: Vidal gaat tóch door als international: 'Ik laat jullie niet in de steek'

Gepubliceerd: woensdag 11 oktober 2017 om 21:18wo 11-10-2017 om 21:18

Arturo Vidal volgt het voorbeeld van Bayern München-collega Arjen Robben. De sterspeler van de nationale ploeg van Chili beëindigt zijn interlandcarrière per direct. Dat doet de dertigjarige Vidal een dag na de 3-0 nederlaag tegen Brazilië. Door dat verlies loopt Chili het WK 2018 in Rusland mis. 

'Iedereen ongelooflijk bedankt!', laat de middenvelder weten op Twitter. 'Gedurende de afgelopen jaren heb ik mijn hele leven in iedere wedstrijd gestopt en heb ik heel veel geleerd. Ook heb ik een land geleerd dat, met een beetje kracht en hard werken, werkelijk alles mogelijk is.'

'Mijn ziel is vernietigd, maar ik ben tegelijkertijd trots op alle spelers en de technische staf', besluit de voormalig speler van Juventus, Bayer Leverkusen en Colo-Colo. Ruim tien jaar geleden, in februari 2007, maakte Vidal zijn debuut voor Chili. In totaal kwam hij tot 97 interlands namens La Roja. Daarin maakte de rechtspoot 23 doelpunten. 

Update 21.18: Arturo Vidal zet tóch geen punt achter zijn interlandcarrière. Na de dramatische uitschakeling van Chili in de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 zei hij per direct te stoppen, maar daar kreeg de dertigjarige middenvelder van Bayern München snel spijt van. 'Chili is een team van krijgers en ik ben trots dat ik daar deel van mag uitmaken. Ik laat jullie niet in de steek', laat Vidal weten via zijn sociale kanalen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws