'Na zijn mislukte avonturen wil hij nu misschien wel Oranje-bondscoach worden'

'Na zijn mislukte avonturen wil hij nu misschien wel Oranje-bondscoach worden'

11-10-2017 23:14
39

Ronald Koeman en Frank de Boer zijn de belangrijkste Nederlandse kandidaten om Dick Advocaat op te volgen bij het Nederlands elftal. Dat stelt Arno Vermeulen.

Koeman zit op dit moment nog vast aan Everton. "Het zou voor Nederland niet slecht zijn als het misloopt met Koeman bij Everton", zegt Vermeulen op de website van de NOS. "Koeman heeft natuurlijk niet zo'n fijn verleden met de KNVB, maar alle mensen van toen zijn inmiddels verdwenen. Dus onmogelijk is het niet."

"Frank de Boer heeft altijd gezegd dat hij voorlopig clubtrainer wil blijven", vervolgt de commentator. "Maar na de mislukte avonturen bij Internazionale en Crystal Palace staat hij nu misschien wel open voor de functie van bondscoach."

Vermeulen verwacht dat de nieuwe technisch directeur er eerder zal zijn dan een nieuwe bondscoach. "Dat is de eerste prioriteit van de nieuwe directeur Eric Gudde, die binnenkort aan de slag gaat. Gezien zijn Feyenoord-verleden tip ik Martin van Geel voor die functie. Maar ook Fred Rutten zou een goede kandidaat zijn."

Lees ook: Advocaat-opvolger gezocht: 12 kandidaat-bondscoaches van Oranje