Spelersrapport: Veel Feyenoorders onvoldoende, positieve rentree Van Beek

Spelersrapport: Veel Feyenoorders onvoldoende, positieve rentree Van Beek

14-10-2017 22:55
cw
2

Een teleurstellend resultaat voor Feyenoord, dat in De Kuip met 0-0 gelijkspeelde tegen PEC Zwolle. Veel basisspelers presteerden onder de maat, terwijl invallers Sven van Beek en Nicolai Jörgensen lichtpuntjes vormden. FeyenoordPrimeur maakt rapport op.

Brad Jones – 6: Na een matige openingsfase kwam Feyenoord nauwelijks nog in de problemen. Jones kan daardoor een clean sheet bijschrijven.

Sofyan Amrabat – 5: Legt enorm veel energie in zijn spel, maar de finesse ontbrak.

Renato Tapia – x: Viel al vroeg uit. Speelde daardoor te kort voor een beoordeling.

Jerry St. Juste – 6: St. Juste bleef redelijk overeind. De centrale verdediger greep in waar nodig.

Ridgeciano Haps – 5,5: Had één fraaie actie, maar kon aanvallend zijn steentje nauwelijks bijdragen.

Karim El Ahmadi – 6: Werd niet geholpen door zijn collega's op het middenveld. El Ahmadi maakte er nog het beste van.

Jens Toornstra – 4,5: Nam Feyenoord al vaak bij de hand in De Kuip. Tegen Zwolle had hij het echter niet. Toornstra miste ook nog eens een aantal kansen.

Tonny Vilhena – 4,5: Vilhena lijkt zoekende naar zijn vorm. Hij had kort voor rust de 1-0 op zijn schoen, maar gaf Nicolas Freire de tijd om in te grijpen.

Steven Berghuis – 6: De man in vorm. Berghuis liet zich zien met enkele technische hoogstandjes, maar ook de rechtsbuiten kon het verschil niet maken.

Jean-Paul Boëtius – 5: Boëtius kwam in de eerste helft weinig in het stuk voor. Maakte na de pauze terecht plaats voor Jörgensen.

Sam Larsson – 5: De Zweed was weinig gelukkig in zijn acties en passes kwamen net iets te vaak niet aan.


Invallers

Sven van Beek – 7: Maakte eindelijk zijn rentree en leek eigenlijk nooit weggeweest. De verdediger durfde met zijn lange passen op te komen, maar de voortzetting ontbrak nog.

Nicolai Jörgensen – 6,5: Heel belangrijk dat de Deen terug is. Hij was met zijn loopacties direct gevaarlijk in het strafschopgebied. Een kluwen aan Zwolse spelers voorkwam echter een goal.

Bilal Basacikoglu – x: Speelde te kort voor een beoordeling.