Bosz wijzigt befaamde Ajax-regel: 'Omdat we hier iets betere spelers hebben'

Bosz wijzigt befaamde Ajax-regel: 'Omdat we hier iets betere spelers hebben'

15-10-2017 10:23
9

Hoewel zaterdag met 2-3 werd verloren van RB Leipzig, blijft Borussia Dortmund koploper van de Bundesliga. Dat stemt tot tevredenheid bij trainer Peter Bosz, die een duidelijk doel voor ogen heeft.

"Je speelt om te winnen en om de mensen te vermaken", zegt Bosz tegen de NOS. "Ik ben hier pas drie maanden, maar je merkt aan alles dat Dortmund een absolute topclub is. De manier waarop het georganiseerd is, de manier waarop de faciliteiten eruitzien, de omstandigheden waaronder ik kan werken en de spelers waarmee ik mag werken. De spelers zijn beter en dan worden er ook andere dingen van je gevraagd als trainer."

Zo heeft Bosz in Dortmund de viersecondenregel ingevoerd, waarbij na balverlies de bal binnen vier tellen moet worden heroverd. Bij Ajax was nog sprake van de vijfsecondenregel. "Omdat we hier iets betere spelers hebben. Dan moet het iets sneller gaan", legt hij uit. Bovendien worden zijn ideeën makkelijker geaccepteerd.

"Wij Nederlanders zijn nieuwsgierig, maar ook heel eigenwijs. Als ik daar met iets kom, dan is het al snel: maar waarom? En dan moet je het uitleggen", aldus Bosz. "Hier in Duitsland zeggen ze: laat het maar zien, we gaan aan de slag. En dat is wel een groot verschil."