Braziliaans trio gaat Feyenoord leven zuur maken: Bizar snel

Braziliaans trio gaat Feyenoord leven zuur maken: "Bizar snel"

17-10-2017 08:22
25

Bernard, Taison en Marlos. Dat zijn de drie spelers van Shakhtar Donetsk die dinsdagavond in De Kuip het grootste gevaar gaan vormen voor Feyenoord. Analist Evgeniy Levchenko zegt dat in gesprek met De Telegraaf. 

De voormalig prof uit Oekraïne weet dat Shakhtar in drie verschillende systemen kan opereren. "1-4-2-3-1, 1-4-4-2 en 1-4-3-3. Ik heb ze zelfs met drie verdedigers gezien. Maar meestal is het dat eerste systeem. Of er ook in De Kuip direct druk wordt gezet, weet ik niet. Shakhtar kan er met Taison, Bernard en Ismaily ook razendsnel uitkomen. Met de bal aan de voet is Taison (links op de foto) echt bizar snel."

"Wat mij betreft springen drie spelers er echt uit. Bernard, Taison en Marlos. Die laatste Braziliaan heeft vijf jaar in Oekraïne gespeeld, heeft een Oekraïens paspoort gekregen en deed de laatste twee duels met onze nationale ploeg mee", vervolgt Levchenko. "Hij is zo ver-Oekraïenst dat hij voor ons land wil spelen. Hij is een linksbenige, snelle rechtsbuiten, met heel korte voetbewegingen."

Lees ook: 'Van Bronckhorst durft het niet aan met aanvaller, nieuw defensief duo'