Van Hooijdonk adviseert Feyenoord: 'Hem kan je beter niet opstellen'

Van Hooijdonk adviseert Feyenoord: 'Hem kan je beter niet opstellen'

17-10-2017 11:12
41

De Klassieker van komende zondag tegen Ajax is voor Feyenoord belangrijker dan het derde groepsduel in de Champions League, thuis tegen Shakhtar Donetsk. Dat stelt Pierre van Hooijdonk.

De analist en oud-spits van Feyenoord vindt dat alle aandacht van Feyenoord naar de Klassieker moet. "De Eredivisie is gewoon belangrijker, daar moet de focus op liggen. Tegen Ajax mag je echt niet verliezen, want dan wordt het gat met PSV te groot", aldus Van Hooijdonk tegen NUsport.

"Een zege op Shakhtar is mooi, maar daarmee is Feyenoord nog lang niet zeker van overwintering in Europa", vervolgt hij over het nog puntloze Feyenoord. Van Hooijdonk hoopt dat trainer Giovanni van Bronckhorst verstandig is. "Spelers sparen? Ik zou in ieder geval geen onnodige risico's nemen. Jörgensen kan je beter niet opstellen, zodat hij tegen Ajax alles kan geven."

Van Hooijdonk gaat ervan uit dat de Feyenoorders zich ondanks de Klassieker kunnen focussen op het treffen met Shakhtar. "Ze zijn voornamelijk bezig met een goed resultaat halen. Pas als de spelers voelen dat de wedstrijd niet meer te winnen is, zullen de gedachten afdwalen naar zondag."