'Vraag me af of mensen beseffen hoe eervol ik het vind om voor Oranje te spelen'

'Vraag me af of mensen beseffen hoe eervol ik het vind om voor Oranje te spelen'

18-10-2017 08:35
35

Memphis Depay baalt van het imago dat hij heeft. De 23-jarige aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal vindt dat hij te veel wordt afgerekend op de dingen die hij buiten het voetbal doet.

"Soms vraag ik me af of mensen wel beseffen hoe mooi en eervol ik het vind om voor mijn land te spelen", zegt Memphis tegen Voetbal International. "Voetbal staat bij mij op nummer één en dat zal altijd zo blijven. Maar in het oordeel over mij gaat het niet vaak over voetbal. Sommige mensen begrijpen me niet."

"Je weet toch, er wordt vaak slecht over mij gesproken", vervolgt de voormalig PSV'er. "Meestal gaat het dan over mijn gedrag. Maar wat is er nou precies zo verkeerd aan wat ik doe? Ik ben een jongeman van 23 jaar, iemand die zich ook op het persoonlijke vlak ontwikkelt. Die ontwikkeling maken we allemaal door, toch?"

Memphis ziet er geen kwaad in dat hij zich bezig houdt met mooie kleding en schoenen. "Ik kom van de straat, daar moet je overleven. En daar hebben mooie spullen een bijzondere waarde omdat het niet vanzelfsprekend is."