Bosz zet Dortmund op scherp: Mag een club als Dortmund niet overkomen

Bosz zet Dortmund op scherp: "Mag een club als Dortmund niet overkomen"

18-10-2017 08:44
24

Het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz is uitstekend begonnen aan het Bundesliga-seizoen, maar in de Champions League wil het niet bepaald vlotten bij BVB. De Duitse koploper liet dinsdagavond punten liggen bij APOEL Nicosia en kan Champions League-overwintering zo goed als zeker vergeten.

Bosz zet zijn manschappen op scherp tijdens de persconferentie vanuit Cyrpus. "Het is eind oktober, we hebben in een week twee keer niet gewonnen", refereert Bosz aan de thuisnederlaag tegen RB Leizpig (2-3) van afgelopen weekend. "Dat mag een club als Dortmund niet overkomen. Nu moeten we laten zien dat we een écht team zijn."

Borussia kwam tegen Nicosia op achterstand door een blunder van doelman Roman Bürki, maar Bosz weigerde de Zwitser al te hard aan te pakken. "Roman heeft ons dit seizoen heel vaak geholpen, hij is heel erg belangrijk geweest. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Er zijn ook andere spelers die vandaag kansen gemist hebben, of andere fouten hebben gemaakt. Roman weet dat hij vandaag een fout heeft gemaakt, maar ik verwijt hem niets."