'Zaakwaarnemer van De Bruyne wijst naar Neymar en eist astronomisch salaris'

'Zaakwaarnemer van De Bruyne wijst naar Neymar en eist astronomisch salaris'

18-10-2017 10:35
28

De zaakwaarnemer van Kevin De Bruyne grijpt de sensationele vorm van zijn cliënt aan om met Manchester City in onderhandeling te gaan over een nieuw contract. Dat meldt onder meer The Telegraph. Momenteel strijkt De Bruyne zo'n vijftien miljoen euro per jaar op. Dat is inclusief bonussen. 

Patrick De Koster zei dinsdag tegen het Italiaanse Radio CRC dat het astronomische salaris dat Neymar bij Paris Saint-Germain mee wordt genomen in de onderhandelingen. "Ik ga ergens in de komende maanden met City om de tafel zitten, dan kijken we naar contractverlenging. Het salaris van Kevin? Daar kan ik natuurlijk niet veel over zeggen, maar als je kijkt van Neymar en Kylian Mbappé nu verdienen in Parijs..."

De Bruyne (26) verkeert dit seizoen in bloedvorm. City-manager Pep Guardiola was afgelopen zaterdag, na het thuisduel met Stoke City (7-2), lyrisch over de Belgische spelmaker

Het contract van De Bruyne loopt nog vier jaar door, tot medio 2021. Volgens The Telegraph gaat De Koster voor een deal waarbij zijn cliënt zo'n 675.000 euro per week opstrijkt. Dat komt neer op ruim 30 miljoen euro per jaar.

Lees ook: Wat verdient Neymar: salaris, bonussen, sponsors, uitgaven en opbrengsten