'Barcelona vindt Leipzig-talent te duur en gaat vol voor 'betaalbare' Ajax-deal'

'Barcelona vindt Leipzig-talent te duur en gaat vol voor 'betaalbare' Ajax-deal'

18-10-2017 14:36
66

Matthijs de Ligt is nu het nummer één target van FC Barcelona. Dat meldt El Mundo Deportivo. De Ajacied stond eerder al op de lijst bij de Catalaanse club, maar is nu het voornaamste doel geworden van Barça in de zoektocht naar nieuwe centrale verdedigers.

Barcelona is op zoek naar relatief betaalbare verdedigers die nog jong zijn en gekneed kunnen worden bij de club. Dayot Upamecano gold lang als de grootste kandidaat om door de club gekocht te worden, maar RB Leipzig vraagt te veel geld voor de achttienjarige Fransman. Daarom richt Barça nu al zijn pijlen op De Ligt, die ook door Borussia Dortmund wordt begeerd.

Volgens El Mundo Deportivo past de Oranje-verdediger precies in het plaatje van Barcelona: technisch, snel, overtuigend in de duels en goed aan de bal. Bovendien zou De Ligt 'betaalbaar' zijn en een investering zijn die makkelijk terug te verdienen valt vanwege zijn jonge leeftijd.

Ondertussen zoekt Barcelona ook naar een meer ervaren verdediger. Scouts waren afgelopen weekend in Italië om Milan Skriniar (Internazionale) en Kalidou Koulibaly (Napoli) te bekijken. Technisch directeur Robert Fernandez was zelf aanwezig bij het duel van Bayer Leverkusen met VfL Wolfsburg om Jonathan Tah te bekijken. Ook Virgil van Dijk stond op het lijstje van Barcelona na tips van Ronald Koeman en Frank de Boer, maar de scouting heeft de te dure verdediger van Southampton afgestreept.

No Poll