Van der Sar over Bosz-vertrek: Daar heeft hij Ajax goed voor gebruikt

Van der Sar over Bosz-vertrek: "Daar heeft hij Ajax goed voor gebruikt"

22-10-2017 10:44
91

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft een vervelende nasmaak overgehouden aan het vertrek van Peter Bosz bij Ajax. De trainer leidde de Amsterdammers vorig seizoen naar de Europa League-finale, beloofde volgens Van der Sar dat hij bij Ajax zou blijven en vertrok naar Borussia Dortmund.

Bosz liet onlangs weten dat hij sowieso van plan was om weg te gaan bij Ajax, maar Van der Sar bestrijdt dat. "Dat gaat toch een beetje in tegen de uitspraken die hij rond de finale deed. Toen zei hij: Ik ben volgend jaar trainer van Ajax", laat de voormalige keeper weten bij De Tafel van Kees.

Volgens Van der Sar heeft Bosz Ajax in de steek gelaten. "Iedere speler en trainer wil omhoog, naar de internationale top. Peter had die ambitie ook en hij wist dat hij dat makkelijker via Ajax kon doen dan via Vitesse of Maccabi Tel Aviv. Hij zit nu bij een mooie club en daar heeft hij Ajax op een goede manier voor gebruikt."

Onlangs dook het verhaal op dat Bosz een eigen assistent aan de technische staf wilde toevoegen, maar dat het Technisch Hart van Ajax dit tegenhield. Van der Sar bevestigt dit verhaal gedeeltelijk. "We wilden graag verder met Peter, maar niet tegen die voorwaarden"