Bosz: 'Gesprek met Dortmund was er niet gekomen als Van der Sar dat had gezegd'

Bosz: 'Gesprek met Dortmund was er niet gekomen als Van der Sar dat had gezegd'

14-10-2017 07:17
79

Peter Bosz gaat in een interview met het Algemeen Dagblad dieper in op zijn vertrek bij Ajax. Bosz voelde zich niet gesteund in zijn werkwijze door vier stafleden en wilde die vervangen zien worden.

"Ik heb in een vroegtijdig stadium al aangegeven bij Ajax, aan Edwin van der Sar, dat ik niet op deze manier door zou gaan voor een tweede seizoen. In januari heb ik hem dat letterlijk zo gezegd. In februari herhaald. In maart, in april. Had niks te maken met dat er belangstelling was, die was er nog niet", doelt Bosz in het AD op de interesse van Borussia Dortmund.

"Edwin wist precies wat er aan de hand was. Alle details. En de club heeft een keuze gemaakt. Wat verder hun goed recht is. Maar ik laat me niet wegzetten als geldbeluste clubhopper. Want dat is niet zo." Bosz gaf Van der Sar zelfs na het belletje van Dortmund nog de kans om de wijzigingen door te voeren. "Mijn reactie (aan Dortmund, red.) was: dat heeft nu geen zin. Ik heb donderdag een gesprek met Ajax en als de club mij tegemoetkomt, blijf ik."

"Na dat gesprek zei Edwin: zaterdag hoor je het definitieve antwoord. Toen bleek dat ze niet zouden ingrijpen, heb ik gezegd: oké, Dortmund wil ook praten, dat gesprek ga ik dan aan. Ben ik meteen doorgereden voor een gesprek met directeur Watzke. Dat was er niet gekomen als Edwin die zaterdag had gezegd: 'we doen wat jij wil'. Zo en niet anders is het gegaan", aldus Bosz.