Boskamp vreest: 'Ajax heeft het ideale mannetje om daar gebruik van te maken'

Boskamp vreest: 'Ajax heeft het ideale mannetje om daar gebruik van te maken'

22-10-2017 13:36
10

Feyenoord moet tijdens de Klassieker van zondagmiddag oppassen voor de steekballen van Hakim Ziyech. Jan Boskamp zegt dat voor de camera van de NOS. De analist is bang dat zijn favoriete club té fanatiek gaat jagen en zichzelf daarmee in de vingers zal snijden. 

"Ajax kan de ballen erachter gaan leggen. Ik bedoel dat Ziyech de ballen daar neer kan leggen... Als je de geruchten hoort, dan zeggen we dat we vanaf minuut één erop willen klappen. Dan geef je wel ruimte weg", aldus Boskamp.

"Dan kan hij ze dus juist perfect erachter leggen. Ajax heeft dan het ideale mannetje om met één pass daar gebruik van te maken." Feyenoord kampt zondagmiddag met de nodige defensieve problemen. Vier verdedigers ontbreken vanwege blessureleed: Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia én Sven van Beek. Kevin Diks en Jerry St. Juste vormen het defensieve centrum tegen Ajax. 

Alle ontwikkelingen rond en tijdens de Klassieker kun je volgen in ons liveblog. De wedstrijd in De Kuip begint om 14.30 uur.