Verbannen uit AZ-selectie: 'Bedoel het niet arrogant, maar ik heb die kwaliteiten'

Verbannen uit AZ-selectie: 'Bedoel het niet arrogant, maar ik heb die kwaliteiten'

22-10-2017 13:54
2

Illias Bel Hassani heeft dit jaar 'geen moment' overwogen om te vertrekken uit Alkmaar. Dat zegt de linkspoot in een uitgebreid interview met AZ Fanpage. Eerder dit jaar werd Bel Hassani door de technische staf van AZ uit de selectie gezet. Hij moest lange tijd voor zichzelf trainen. 

Zijn straf leidde er niet toe dat de voormalig speler van Heracles Almelo en Sparta wilde verkassen, vertelt hij. "Ik wilde absoluut niet weg. Ik weet ook, en dat bedoel ik niet arrogant, dat ik de kwaliteiten heb om bij AZ te slagen. Alleen het mentale en de discipline, wat in die periode een beetje ontbrak, dat is nu hersteld."

Bel Hassani is positief over de nabije toekomst. "Ik ben ook echt superblij dat ik mijn wedstrijden weer kan spelen om wedstrijdfit te worden. Trainingsfit was ik al, en na twee wedstrijden ben ik ook wel weer redelijk wedstrijdfit. Dus ik ben echter superblij dat ik weer mag doen wat ik echt leuk vind en dat is voetballen."

Voorlopig draait de linkspoot mee bij Jong AZ. Wanneer hij terugkeert in de hoofdselectie, is onduidelijk. "Ik ben er klaar voor, alleen de trainer bepaalt uiteindelijk hoelang hij wil dat ik bij Jong ga spelen om uiteindelijk weer wedstrijdfit te worden."

Lees ook: Terug in AZ-selectie na verbanning: 'Problemen gehad met eigen supporters'