Michael Zorc (links) naast Peter Bosz

Dortmund-leiding reageert in felle bewoordingen op 'schizofrene' kritiek op Bosz

Dortmund-leiding reageert in felle bewoordingen op 'schizofrene' kritiek op Bosz

23-10-2017 11:08
39

De leiding van Borussia Dortmund gaat pal voor Peter Bosz staan. De Nederlandse trainer kende een vliegende start, maar wist zijn laatste drie wedstrijden niet te winnen. Van serieuze kritiek mag nog geen sprake zijn, vindt de leiding.

Sportief directeur Michael Zorc is duidelijk in zijn bewoordingen. "De Bosz-discussie is schizofreen. Terwijl we nog koploper zijn, krijgt onze coach van buitenaf kritiek. Het is lachwekkend", stelt Zorc in BILD. "Het is duidelijk dat als we acht verdedigers missen het in Frankfurt een beetje wildwest kon gaan worden. Dat was vanaf het begin duidelijk."

Wedden

Meer odds

Hans-Joachim Watzke sluit zich bij Zorc aan. De algemeen directeur steunt Bosz en begrijpt de kritiek niet. "In de Bundesliga hebben we weer spanning", aldus Watzke, die erop wijst dat Dortmund week in week uit voor 'spektakel' zorgt. "Dat is wat de toeschouwers willen, dit brengt ze naar het stadion." De kritiek op Bosz noemt Watzke 'ziek'. "Bayern heeft tegen Hamburger SV niet beter gespeeld dan wij tegen Frankfurt, maar die hebben op dit moment even het geluk."