FC Twente brengt zichzelf in benarde positie: Ingewikkelde situatie

FC Twente brengt zichzelf in benarde positie: "Ingewikkelde situatie"

24-10-2017 09:20
44

De situatie bij FC Twente wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). Er is nog altijd geen akkoord bereikt met René Hake, die een week geleden op non-actief werd gesteld door de clubleiding. Directeur Jan van Halst lijkt voor zijn beurt te hebben gesproken door te stellen dat er voor Haké een andere functie zou worden geregeld in Enschede. 

"We zijn in gesprek met de club, maar wachten nog op een concreet voorstel", laat Harold Eijkelkamp namens Hake weten aan De Telegraaf. De gang van zaken zorgt voor vraagtekens bij de CBV. "Volgens de CAO moet je het eerst netjes regelen met de trainer die is ontslagen of in dit geval uit zijn functie is ontheven, voordat je in gesprek kan gaan met een opvolger", doelt directeur Gerard Marsman op de gesprekken die Twente voert met Gertjan Verbeek. 

"De laatste jaren heeft iedereen zich daar aan gehouden. Bij FC Twente is het nu een wat ingewikkelde situatie ontstaan, omdat ze besloten hebben te zoeken naar een alternatieve functie voor Hake. Dat lijkt me niet zo gemakkelijk. Dit is wel een situatie waar we naar kijken. We houden de vinger aan de pols."

Lees ook: 'Van Halst sprak voor zijn beurt: hoge afkoopsom dreigt en Verbeek in wachtkamer'