Utrecht-middenvelder terug na twee jaar durende lijdensweg: Zo graag wilde ik

Utrecht-middenvelder terug na twee jaar durende lijdensweg: "Zo graag wilde ik"

01-11-2017 21:48
3

Chris David is weer helemaal terug nadat hij twee jaar lang met knieproblemen geworsteld heeft. De 24-jarige middenvelder, die deze zomer Go Ahead Eagles voor FC Utrecht verruilde, speelde vrijdagavond namens de Utrechtse beloften tegen NEC en maakte zijn eerste speelminuten sinds oktober 2015.

"De weken voor ik vrijdag met Jong Utrecht tegen NEC zou spelen, moest ik worden afgeremd, zo graag wilde ik", aldus David in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Fantastisch, zo voelde ik me de ochtend na mijn optreden tegen NEC. Mijn knie gaf geen reactie. Twee jaar lang ben je dag in dag uit met dat gewricht bezig. Bij het autorijden, lopen, fietsen. Voelt-ie stijf? Was dat een tinteling? Nu was er niks. Ja, ik voelde me vooral weer voetballer."

Hiermee is er voor David een einde gekomen aan een lijdensweg van twee jaar. "Ik heb gebeden, natuurlijk. Dat God me kracht en hulp zou geven om door die moeilijke tijden heen te komen. Nee, ik heb Hem nooit gevraagd waarom het mij twéé keer moest overkomen. Waarom niet? Omdat God kennelijk een andere weg voor me heeft uitgestippeld. Om te testen hoezeer ik geloof en op mezelf vertrouw." David hoopt nu dat zijn lichaam hem niet meer in de steek laat. "Ronaldo is wat dat betreft een groot voorbeeld voor me. Hij is de hele dag bezig om morgen fitter, sterker en frisser te zijn dan vandaag."

Lees ook: 'Dankbaar dat ik ondanks dat toch een contract heb gekregen van FC Utrecht. Uniek'