Marseille zet 'schoppende' Evra aan de kant na incident

Marseille zet 'schoppende' Evra aan de kant na incident

03-11-2017 21:33
32

Patrice Evra is niet langer een speler van Olympique Marseille. De 36-jarige verdediger werd per direct ontslagen door de Franse topclub. Evra moet boeten voor zijn wangedrag van donderdag, waarbij hij een supporter schopte die hem de huid vol schold.

Evra kon zich donderdagavond voor het Europa League-duel tegen Vitoria Guimarães niet bedwingen. Tijdens de warming-up waren verschillende supporters afgedaald naar de boarding achter het doel. De bekritiseerde Evra werd belaagd na zijn slechte prestaties van de voorbije weken. Toen Evra verhaal ging halen, sloegen de stoppen door. De Fransman schopte één van de daders tegen het hoofd.

Marseille kondigde na het duel een intern onderzoek aan. Via de officiële website maakte het nu bekend dat Evra geen speler meer is van de club. 'Als ervaren speler had hij nooit zo mogen reageren', klinkt het. Wat er met Evra zal gebeuren is nog niet duidelijk. Hij kreeg een rode kaart voor het incident en er hangt hem dus ook een zware schorsing boven het hoofd.

Marseille kondigde ook verdere acties aan tegen de fans die het aan de stok kregen met Evra. Juridische acties worden niet uitgesloten.