Keizer kampt met Younes-dilemma: Het is jammer voor ons én voor hem

Keizer kampt met Younes-dilemma: "Het is jammer voor ons én voor hem"

05-11-2017 17:18
34

De situatie van Amin Younes is 'moeilijk'. Ajax-trainer Marcel Keizer zei dat na afloop van de thuisnederlaag tegen FC Utrecht (1-2) op zondagmiddag. De kwakkelende Younes miste een opgelegde kans in de Arena. Dit seizoen heeft de Duitse aanvaller nog niet gescoord. 

Vorig week ontbrak Younes in de basis vanwege een blessure. Tegen Utrecht keerde hij direct terug. De international bakte er zondag weinig van. "Het is hartstikke moeilijk. Je ziet in de eerste helft hoe creatief hij kan zijn en hoe vaak hij er langs komt", aldus Keizer voor de camera van FOX Sports. "Over de voortzetting kan je dan natuurlijk wat zeggen."

Wedden

Meer odds

"Hij is wel een speler die dreiging en een individuele actie heeft. Hij heeft moeite in de afwerking, dat klopt. Het is jammer voor ons én voor hem, want het was een grote kans."

Over het optreden van Kasper Dolberg, die de voorkeur kreeg boven Klaas-Jan Huntelaar, was Keizer tevreden. "Ik vond Kasper aardig spelen. Hij was balvast. We hebben jongens die heel dichtbij elkaar zitten."

Lees ook: Ajax ten onder in Amsterdam: dubbelslag Labyad blijkt te machtig