Trainersnieuws uit Engeland: Moyes tekent en moet club voor degradatie behoeden

Trainersnieuws uit Engeland: Moyes tekent en moet club voor degradatie behoeden

07-11-2017 09:32
12

Een dag na het ontslag van Slaven Bilic heeft West Ham United al een nieuwe manager. David Moyes is dinsdagochtend gepresenteerd door de tobbende Premier League-club. Moyes moet The Hammers voor degradatie gaan behoeden. 

Sinds afgelopen week hing de aanstelling van de Schotse manager bij West Ham al in de lucht. Het vertrek van Bilic was een kwestie van tijd. Onder zijn leiding presteerde de formatie uit Londen dit seizoen dramatisch. In de competitie staat West Ham onder de degradatiestreep, op de achttiende plaats. De leiding investeerde in de zomer juist tientallen miljoenen in nieuwe spelers om de stap naar de subtop te maken. 

Moyes (54) werkte bij Preston North End, Everton, Manchester United, Real Sociedad en Sunderland. Bij United werd de coach aangesteld als opvolger van de legendarische Sir Alex Ferguson, maar binnen een jaar volgde ontslag. Met Sunderland degradeerde hij afgelopen seizoen uit de Premier League. De Schot heeft bij West Ham tot het einde van het seizoen getekend.