Gudde op eerste werkdag over buitenlandse bondscoach: 'Volstrekt bespreekbaar'

Gudde op eerste werkdag over buitenlandse bondscoach: 'Volstrekt bespreekbaar'

07-11-2017 18:21
3

Eric Gudde sluit niet uit dat een buitenlander de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De nieuwe algemeen directeur van de KNVB noemde dat op zijn eerste werkdag 'volstrekt bespreekbaar'.

De van Feyenoord overgekomen topman weigert desondanks zijn voorkeur uit te spreken. "Er zijn ook genoeg Nederlandse coaches die de invloeden van het buitenland heel goed kennen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Gudde wil eerst een technisch directeur aanstellen en stort zich daarna op de zoektocht naar een opvolger van Dick Advocaat.

Op namen van kandidaten gaat Gudde niet in. Ook niet op die van Ronald Koeman. "Natuurlijk heb ik namen in mijn hoofd", zegt hij tegen de NOS. "Maar daar ga ik niet op in. Ik neem de tijd om een grondige analyse te maken. De nieuwe bondscoach moet voldoen aan de eisen in het profiel. Dick Advocaat? Daar zal ik zeker ook mee gaan praten. Voor de volgende interlandreeks hebben we een nieuwe bondscoach."

Gudde ging ook in op de slechte prestaties van Oranje. "Visie en continuïteit is belangrijk. Dat zie je bij landen als België, Servië en IJsland. En passie. Dat is onderdeel van hun succes."

Lees ook: Gudde: 'Daar trek ik tachtig tot honderd dagen voor uit'