Lurling maakt korte metten met gerucht: Dat wordt gezegd, maar dat is onzin

Lurling maakt korte metten met gerucht: "Dat wordt gezegd, maar dat is onzin"

10-11-2017 19:24
6

Toen Anthony Lurling in het seizoen 2005/06 al na acht maanden vertrok bij Bundesliga-club 1.FC Köln, ging het verhaal dat de aanvaller kampte met heimwee en daarom terugkeerde naar Nederland. Daar klopt volgens de inmiddels gepensioneerde Lurling echter niets van.

"Dat wordt gezegd, maar dat is onzin. Ik heb kort na mijn overgang naar Keulen tegen Omroep Brabant een keer gezegd dat het zwaar was, negen weken voorbereiding zonder daarbij heel vaak een bal te zien. Het was lopen, lopen, lopen. Is iets anders dan heimwee", corrigeert Lurling in gesprek met Voetbal International. 

"De reden dat ik na acht maanden vertrok was heel simpel: ik moest weg. Een dat nadat ik tijdens het hallentoernooi in de winter nog was uitgeroepen to beste speler, zei de nieuwe trainer Hanspeter Latour dat hij niet met me verder wilde. Heel gek, want onder zijn voorganger had ik twaalf duels op rij alles gespeeld."

"Achteraf zeg ik: was ik desondanks maar gebleven. Duitsland is een fantastisch voetballand." Lurling werd door Köln verhuurd aan RKC Waalwijk. Later speelde hij nog voor FC Den Bosch, NAC Breda, sc Heerenveen en opnieuw Den Bosch.