'Barcelona legt eerste contact met Ajax: Overmars heeft antwoord klaarstaan'

'Barcelona legt eerste contact met Ajax: Overmars heeft antwoord klaarstaan'

11-11-2017 07:31
40

FC Barcelona heeft bij Ajax geïnformeerd naar de mogelijkheden om Matthijs de Ligt in de winterstop over te nemen. Dat meldt Mundo Deportivo zaterdag op basis van bronnen rond de Amsterdammers.

Het eerste contact tussen Barcelona en Ajax over De Ligt volgt na wekenlange geruchten over de serieuze interesse van de Catalanen in het achttienjarige talent. De Ligt is inmiddels topprioriteit van Barcelona. De club is op zoek naar een jonge verdediger die Gerard Piqué in de toekomst kan opvolgen.

Omdat Ajax een 'verkopende club is', zo meldt Mundo Deportivo, wil de clubleiding van Barça zo snel mogelijk zakendoen over De Ligt, omdat ook veel andere Europese clubs hem volgen. Barcelona verwacht dat er in de zomer veel clubs een poging gaan wagen voor de centrale verdediger en wil die strijd voor zijn. De positie van Marc Overmars en Ajax is vooralsnog duidelijk: de club wil na het vertrek van Davinson Sánchez De Ligt niet verkopen in januari en heeft dat al aan Barcelona laten weten.

De jongeling liet onlangs zelf ook al weten liever bij Ajax in de basis te spelen dan bij Barcelona op de bank. Maar door het nakende vertrek van Thomas Vermaelen en Javier Mascherano kan De Ligt direct de derde centrale verdediger worden op zijn achttiende.