'Barça gaat voor De Ligt ondanks jeugdigheid; Nederlands alternatief voor Ajacied'

'Barça gaat voor De Ligt ondanks jeugdigheid; Nederlands alternatief voor Ajacied'

12-11-2017 07:51
48

FC Barcelona-coach Ernesto Valverde wil in de winterstop een verdediger aan de selectie toevoegen die er direct staat. Om die reden heeft hij twijfels over de Colombiaan Yerry Mina, maar Matthijs de Ligt kan wel op zijn goedkeuring rekenen. Stefan de Vrij is een van de alternatieven.

Dat meldt El Mundo Deportivo zondag. Hoewel De Ligt nog maar achttien jaar is, is hij een vaste waarde bij Ajax, speelde hij al Europees voetbal met de Amsterdammers en maakte hij zijn debuut voor het Nederlands elftal. Daarnaast heeft de mandekker het voordeel dat hij is opgeleid bij Ajax, dat een vergelijkbaar 'dna' heeft als FC Barcelona.

Wedden

Meer odds

De mogelijke komst van De Ligt wordt breed gedragen in Camp Nou. Hij werd meermaals bekeken door onder meer technisch directeur Robert Fernandez. Valverde lijkt te beseffen dat De Ligt nog jong is, maar ziet de komst van het toptalent zitten. Zaterdag meldde El Mundo Deportivo al dat Barça reeds bij Ajax heeft geïnformeerd naar De Ligt.

Mocht een winterse transfer van De Ligt afketsen, dan schakelt Barça door. De namen van José María Giménez en Lucas Hernández vallen, maar Atlético Madrid wil waarschijnlijk niet meewerken. Verder wordt onder meer De Vrij genoemd. Hij heeft nog altijd niet verlengd bij SS Lazio.