Immers bezig met cursus: 'Diepte voor breedte is zo'n term, ik ga niet zo lullen'

Immers bezig met cursus: 'Diepte voor breedte is zo'n term, ik ga niet zo lullen'

12-11-2017 08:48
6

Lex Immers hoopt dit jaar zijn eerste trainersdiploma te halen (TC 3). De 31-jarige middenvelder zou in de toekomst zomaar de hoofdtrainer van ADO Den Haag kunnen worden.

"Het is nog te ver weg om daar iets over te zeggen. Je weet niet wat de toekomst brengt. Ik moet voorlopig nog genoeg ervaring op doen als trainer en daar ben ik voorlopig nog niet mee bezig", reageert Immers in gesprek met Omroep West. "Of ik gelijk door ga voor mijn TC 2? Ja, nu kan het. Als ik dat straks na mijn carrière moet doen kost dat weer een half jaar."

Bang dat hij straks alleen nog maar in trainerstaal praat is Immers niet. "Het is wel onderdeel van de cursus. Diepte voor breedte is zo'n term. Ik ga niet zo lullen, het hoort gewoon bij de opleiding." Voorlopig staat hij nog gewoon op het veld. Immers keerde deze zomer terug bij ADO, waar het verwachtingspatroon hoog was.

"Een hoop mensen denken dat ik er wel even tien à vijftien inschiet dit seizoen", aldus Immers, wiens teller voorlopig nog op nul staat. "Het is logisch dat zo'n verwachtingspatroon er is, maar aan de andere kant, ik speel op een hele andere positie nu. Daar worden andere dingen van mij gevraagd. De rol waar in nu speel past prima bij mij."