ADO-verdediger sloeg uitnodiging van voetbalbond af: Een beetje raar

ADO-verdediger sloeg uitnodiging van voetbalbond af: "Een beetje raar"

12-11-2017 12:58
1

De kans bestaat dat Tyronne Ebuehi (21) komende zomer actief is op het WK in Rusland. Sinds kort is de vleugelverdediger van ADO Den Haag international van Nigeria. Enkele jaren geleden durfde Ebuehi nog niet te dromen van een interlandcarrière. Via William Troost-Ekong wees hij zelfs een uitnodiging van Nigeria af. 

"Het was een heel moeilijke beslissing, ook omdat ik op dat moment niet alles speelde bij ADO Den Haag. Het is natuurlijk een beetje raar, dat ik voor een land zou gaan voetballen dat ik niet zo goed kende. Onwerkelijk ook. Nigeria is geen klein landje, hè. Dat zo’n land mij erbij wilde hebben, kon ik eigenlijk niet begrijpen", vertelt de rechtsback in Voetbal International. 

Eerder dit jaar ontving Ebuehi een nieuwe uitnodiging uit Afrika. "Ik heb hem verteld dat hij niet moest onderschatten wat voor eer het is, als zo'n land je oproept", aldus ADO-trainer Fons Groenendijk. "Ik dacht ook dat het goed voor hem zou zijn. Ty is een heel bescheiden jongen, een beetje bleu zelfs. Ik dacht: als hij de wijde wereld intrekt, wordt hij daar alleen maar sterker van."

Lees ook: ADO-international wil niet verlengen: "Ik zie hem als een ruwe diamant"